Staudt Péter

A feleségem keltette fel az érdeklődésemet a pályázati lehetőségre. Mindig is a terveim között szerepelt, hogy önnáló legyek, így jött az egyéni vállalkozás lehetősége. 2 évig voltam a pályázatnak köszönhetően egyéni vállálkozó, majd tovább fejlődtem és KFT-t alapítottam.


10 év munkatapasztalattal a hátam mögött, Földmérő mérnöki diplomával, a támogatási összeg segítégével tudtam létrehozni egy sikeres jól müködő vállalkozást. Nagyon drágák a mérnöki munkaeszközök, így az elindulásnál hatalmas segítségett jelentett a pályázat lehetősége.


Staudt Péter vagyok a StaGeo Mérnökiroda Kft. alapítója és egyben tulajdonosa, Földmérő és földrendező mérnök, Ingatlanrendezői minősítéssel illeve Geodéziai tervezői jogosultságom is van.

A Mérnökiroda fő profilja: földmérés, geodéziai tervezés, kimérés, bemérés, változási vázrajz készítés, ingatlan-nyilvántartási ügyek intézése Magyarországon. Például épületfeltüntetés. Geodétaként a feladatom szerteágazó.

2003-ban ismerkedtem meg a földmérő szakmával, a terepi és irodai munkakört is a magaménak éreztem, ezért 2009-ben megszereztem a Földmérő és földrendező mérnöki diplomát Székesfehérváron.

Egyéb fő irány vonal: Terveim között szerepel például: mérnökgeodéziai feladatok, tervezési térkép készítés, szerkesztési munkák. A StaGeo Mérnökiroda Kft. becsatlakozott egy általam megkezdett projektbe, ahol már alkalmazotakkal fogok jelen lenni. Egy figuráns, egy  földmérő is csatlakozik a csapathoz, és egy budapesti alvállalkozó mérnök is részese ennek a beruházásnak, ahol a StaGeo Mérnökiroda Kft. fog dolgozni, mint fő GEODÉTA. Ezáltal a cégem viszi végig a munkafolyamatokat az elejétől a végéig. Eszközparkom is szépen gyarapodott a két éves egyéni vállalkozás fenállása alatt. Gps, Mérőállomás, Vezeték és kábelkutató, és kettő Robot mérőállomás is a rendelkezésemre áll.

www.stageo.hu

info@stageo.hu


Fontos ebben a szakmában a bizalom és a szavahihetőség, amik jellemzőek rám, ennek fényében azon leszek, hogy a nevemet továbbadják és tisztelettel beszéljenek róla. A régióra, mint Magyarországra jellemző a személyes találkozásokon alapuló bizalom. Ezt elérhetem, amennyiben korrekt becsületes szolgáltatást nyújtok, legjobb tudásom szerint. Vállalkozásom első éve volt ami meghozta számomra az ismertséget, a tiszteletet, a megbecsülést és a magán karrier kiépítésének lehetőségét, illetve annak megalapozását. A második évben már a nevem szélesebb körben elterjedt, így Tolna megyén kívüli munkákat is eltudtam vállalni. Minden munkámat a megfelelő jogosultsággal és hivatalosan végzem. A harmadik évben pedig fejldőni tudtam és Kft-t alapítottam. A StaGeo Mérnökiroda Kft. fő profilja: földmérés, geodéziai tervezés, iparigeodézia, hídak mérése, utak mérése, szintvonalas térkép készítése, 3D tervezési térkép készítése, áramnyomvonal és gáz kutatása mellett a kimérés, bemérés, változási vázrajz készítés, ingatlan-nyilvántartási ügyek intézése Magyarországon. Például épületfeltüntetés. Geodétaként a feladatom szerteágazó.

A munkámra mindig igényes és precíz voltam. Többek közt ezekkel a tulajdonságokkal tudok többet mutatni, mint a konkurencia.

Előnyként felsorolnám a már említett megszerzett jogosultságokat, amit igen kevés földmérő tudhat magáénak.
Együttműködések a saját vállalkozásom indítása óta folyamatosak más földméréssel foglalkozó cégekkel/magánszemélyekkel.

Előfordulnak nagyobb volumenű megkeresések, amelyeket akár több kollégával összefogva, egymást segítve oldunk meg. Szerencsére jó a kapcsolatom a szakmabeliekkel. Pozitív visszacsatolás az is, hogy egymás munkája iránt tisztelettel vagyunk és akár egymástól szakmai tanácsot is kérhetünk, ha úgy érezzük, hogy szükségünk van rá.

…a munkám nem csak foglalkozás, hanem hivatás is számomra.

Mindig is a szakmában dolgoztam. Azért szerettem volna ezt a vállalkozást kiépíteni, mert szeretem a szakmámat és a tapasztalataim alapján meg is állom a helyem munkámban. Az évek alatt dolgoztam ipari területen Dunaföldváron, de közműfelméréseknél (EON), kitűzéseknél, tervezési térkép készítésénél, elektromos földkábel kutatással, szerkesztési feladatokkal. Ezeken a szakterületeken szerzett tudásomat fel tudom használni a vállalkozásomnál is és törekszem az új információk megszerzésére.

Ebben a szakmában mindig van mit tanulni.


Azt üzenném nekik, hogy ha van egy ütőképes szakma a kezükben, akkor ne habozzanak élni a lehetőséégel.


Természetesen igen. A StaGeo Mérnökiroda Kft. két Ügyvezetővel, és egy földmérő mérnök alkalmazottal van jelen a vállalkozói szférában, egyelőre. Szeretnék további alkalmazottat/alkalmazottakat. Munkabér támogatásos pályazat is érdekes lehet számomomra, illetve ahogy bővül a csapat úgy újabb robot mérőállomásokra is szükségem lesz, ezért egy eszközpályázat is releváns lehet számomra.


Pozitívum: a pályázat gyors elbírálása, és a MVA-nal dolgozók segítőkészsége. (2019-ben az ott dolgozó két hölgy, Renáta és már nem rémlik a másik név, de ők nagyon kedvesek voltak) Negatívum: kevés a 30 év feletti szám, jobb lenne, ha több 30 év feletti ember kapna ilyen lehetőséget, mögöttük már van valós munkatapasztalat.


nem releáns