Hompola Miklós Péter

Arra már pontosan nem emlékszem, hogy merre értesültem a programról, már több, mint 2 évvel ezelőtt volt a jelentkezésem. Első benyomásom az volt, hogy ez egy remek lehetőség arra, hogy tőkét szerezzek a fotós vállalkozásom elindításához.


Műszaki egyetemen tanultam 7 féléven keresztül, mielőtt csatlakoztam a programhoz. Úgy éreztem, hogy nem nekem való ez a szakma, lelkem mélyén mindig a fotózással szerettem volna foglalkozni, ami 2020-ban már 8. éve a hobbim volt. Anyagi lehetőségeim korlátozottsága okán azonban nem tudtam volna stabil vállalkozást indítani, így számomra tökéletes volt ez a lehetőség, hisz tapasztalatom volt már, referenciáim is, és kapcsolataim is, csak a megfelelő minőségű felszerelés hiányzott – tőke hiányában.


Vállalkozásom lakossági és üzleti fotográfiával foglalkozik. Lakossági ügyfeleim általában esküvők dokumentálása miatt kérnek fel, vagy családi-, portréfotók elkészítésére. Üzleti ügyfeleim cégük bemutatásához kérnek fotókat webes, és/vagy közösségi médiás felhasználásra, legyen akár épületfotózás, üzleti portré, imázsfotózás, vagy termékfotózás.


A közeljövőben szeretnék önálló műtermet nyitni, hogy tudjak tematikus (karácsonyi, húsvéti) fotózásokat tartani, illetve tablófényképezés miatt is célszerű egy ilyen helyiség fenntartása, azonban egy stúdió nagy költség – ha még az üzlethelyiséget nem is vesszük figyelembe, a hátterek, az állványok, fények több milliós tételként realizálódhatnak.


Szerintem mindenképp érdemes részt venni a programban, hiszen rengeteg ismeretségre is szert tehet a vállalkozó, illetve fontos tudás birtokába is jut – a tőke mellett természetesen.


Abszolút. Keresem is a ltovábbi pályázati ehetőségeket.


Pozitívumként kiemelem a személyes alkalmakon részt vevő előadók szakmai felkészültségét, az általános hangulatot, ami a networkinget segíti elő nagyban. Negatívumként azt említeném meg, ami utólag nézve már kevésbé az, de tudom, hogy amikor aktuális volt, akkor kellemetlen érzéseket okozott, hogy az üzleti tervek elbírálásakor nem kaptunk részletes választ, hogy mik voltak a hibák, illetve aránytalan határidőkkel lettünk elbírálva, azaz volt, aki egy héttel korábban adta be az üzleti tervet, mint a társai, azonban a társainak még ígyis napokkal korábban érkezett meg a válasz.


nem releváns

fotók : https://bit.ly/hompolamva