GINOP-5.1.9-17-2017-00005 – Vállalkozni érdemes! Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válása a Dél-Dunántúli régióban

2018. január másodikától útjára indult „Vállalkozni érdemes! Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válása a Dél-Dunántúli régióban” című pályázat.

A projekt a Dél-Dunántúli régióban, konzorciumban, három szervezet közreműködésével valósul meg – Magyar Iparszövetség (OKISZ), Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ), Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA).

A konzorciumot alkotó munkaadói érdekképviseletek és a vállalkozásfejlesztési szervezet a pályázati program során azt vállalták, hogy 18-25 év közötti, képzésben részt nem vevő, és nem dolgozó fiatalok, valamint 25-30 év közötti fiatalok és 30 év feletti regisztrált álláskeresők részére segítséget, szakmai támogatást nyújtanak ahhoz, hogy önálló vállalkozást indítsanak, melynek megalapításával biztosítják jövőjüket és megoldják munkaerőpiaci helyzetüket a Dél-Dunántúli régióban.
A program egy olyan komplex szolgáltatási csomagot tartalmaz, amely a fiatalok és álláskeresők kiválasztásától az általuk már megalapításra kerülő vállalkozások működésének mentorálásáig terjed.
A program célja, hogy a régióban olyan életképes új vállalkozások jöjjenek létre, amelyek elősegítik a vállalkozói generációváltást, hozzájárulnak a fiatalok és a regisztrált álláskeresők munkaerőpiaci helyzetének megoldásához, és ezáltal a régió gazdasági fejlődéséhez.

A pályázat teljes támogatási összege 1,028 milliárd Ft, melynek támogatási mértéke 100 %.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. december 31.