Vitvindics Markó Gergő

Ismerősi ajánlás alapján kaptam az információt. Először úgy gondoltam ez nem nekem szól én nem akarok vállalkozni.


2020 nyarán döntöttem el, hogy belekezdek amíg nem késő. Régóta egyedül éltem már külön albérletben így nem nagyon volt családi hátszél ebben a döntésben.

Munkatapasztalatom volt előtte, 8 évig egy nyomdában dolgoztam mint előkészítő, grafikus, gépkezelő.
Fontosnak tartottam az önállóságot mivel ez az egyik fontos pont az életemben, továbbá többen is jelezték, hogy a munkáim minőségéből adódóan miért nem vállalkozom ezzel, lenne értelme piacra menni vele.


Szellemi tevékenységek: Grafikai tervezés, logó, arculat tervezés. Termékek tervezése és a  hozzájuk tartozó design elemek. Azokat a cikkeket amiket forgalmazok sokszor magam is tervezem meg így mindig egyedi és testreszabott a paletta. Emellett tervezek majd webshopra állandó készletes termékeket is. Grafikai tanácsadást is vállalok ha szükséges, volt már rá példa hogy igénybe vette másik grafikus mert a nyomdai tervezés tőle idegen pont volt így hozzám fordult segítségért.

Fizikai: Nyomdai szóróanyagok, nagyformátumú reklám média felületek (plakát, molinó, zászló, táblák) tervezése és forgalmazása gyártó partnerekkel. Reklámajándék pl.: bögre, egérpad, naptár, notesz, autóillatosító tervezése forgalmazása.

Ruházati cikkek, kiegészítők: Póló, pulóver, neszeszer, sportruházat tervezése gyártása.
Lakástextil: Díszpárna, takaró, függöny, sálak tervezése forgalmazása.


Rövidtávú célok: A fix 50-100 vevő bebiztosítása, forgótőke létrehozása és a weboldalam befejezése.

1-2 éves cél: Fejleszteni a piaci palettát, kisebb géppark beszerzése amivel az apróbb dolgokat tudom magamnak is gyártani pl. hőprések, kisebb nyomtatók, plottervágók.

3-5 éves cél: Autófóliázós műhely ahova a nagyobb géppark is esetlegesen elfér, grafikai stúdiót nyitni mellé. Illetve továbbfejleszteni magam a 3D-s tervező programokkal, lakás tervező programmal ami jól kiegészíteni a lakástextil szolgáltatási és terméklistát.


Ne adjátok fel, főleg az elején. Nem lesz egyszerű, nekem az első évem egy lelki, fizikai hullámvasút volt. De sokat tanultam belőle és mindig lehet fejlődni, de amint otthagyod a hegyet sose tudod meg mi volt a csúcson.


Mindenképpen, főleg eszköz és helyiség beszerzésekre.


A lehetőségek, nyomonkövetés egész korrekt viszont az információ áramlása és technikai fennakadások sokszor hátráltatták nagyban a munkát ( későn érkező emailek, weboldal nem megfelelő működése)





You do not have permission to do that, You do not have permission to do that, You do not have permission to do that, You do not have permission to do that, You do not have permission to do that, You do not have permission to do that, You do not have permission to do that