Szamos Tamás Milán

Az egyik ismerősöm által hallottam a programról, az első benyomás pedig az volt, hogy a már régóta tervezett vágyaim eléréséhez egy hatalmas segítséget kapok, így nem is volt kérdéses , hogy “merjek-e” belevágni


  • Családi körben nem volt vállalkozó , viszont mivel nagy korkülönbség a szüleim és köztem így – akkoriban nem is igazán volt lehetőség vállalkozónak lenni
  • középiskolai éveim alatt heti 10 órában közgazdaságtant illetve marketinget tanultam (külön erre szakosodott az osztályom), így nem is volt kérdéses számomra az, hogy egy vállalkozást képes lennék-e vezetni, illetve az ambíciók mellett milyen háttérmunkáknak kell teljesülni egy sikeres vállalkozás életében.
  • korábbi munkatapasztalatként : középiskolában egy két éves projekt keretében fiktív vállalkozásokat kellett létrehozni üzleti tervvel , alapításához szükséges hivatalos – de fiktív dokumentumokkal, számlázni/nyugtázni kellett a bevételeket, stb. Egyszóval egy működőképes vállalkozást kellett létrehozni a második évre, annak alapján, amit az első évben prezentáció kereten belül egy szakmai zsűri elfogadott és egyben díjazott. A megalapított cégemmel mind a két évben első helyezést értem/értünk el, ami kimagasló eredménynek számít , pláne úgy , hogy a második évben történt vállalkozói kiállítás és versenyen már nemzetközi cégekkel is versenybe kellett szállnunk.


Vállalkozásom fő profilja küzdősportok oktatása; hobby-, illetve versenyzői szinten, csoportos -, illetve személyre szabott magánedzés keretein belül. Közel negyed évszázados -, több sportágból merített szakmai-, versenyzői tudásomat igyekszem átadni a sportolni vágyóknak, illetve megmutatni, hogy a küzdősport is egy csodaszép sport , amely összehangolja a testet, lelket és az elmét.


A kimagasló érdeklődés miatt újabb kezdőcsoportokat tervezek indítani, ahol szegregálva tudnak edzeni koruknak és nemüknek megfelelően a sportolnivágyók, így mindenki a korosztályának és szellemi érettségének megfelelően tudnak fejlődni a csoportok.

Ősszel 5 versenyzővel tervezünk indulni egy nemzetközi versenyen, ahol össze tudják mérni a tudásukat a csapatom sportolói – akiket én neveltem ki az elmúlt bő fél évben.

Hosszútávon szeretném megötszörözni a csapat létszámát – amire elég nagy ráció van-, így nem csak a város-, nem csak a régió, hanem országos szinten is az egyik legnagyobb létszámmal rendelkező csapatot szeretném létrehozni.


Egy olyan élethelyzet előtt állnak, ami visszautasíthatatlan. Az útjuk ki van kövezve, a későbbiekben pedig mentorok segítségével építhetik a vállalkozói karrierjüket. Úgy gondolom, hogy ennél nagyobb segítség aligha létezik egy fiatal életében.


Természetesen , mivel nagyon nagy volumenű reális álmaim vannak a vállalkozásom terén.


Pozitivitásként már fentebb leírtam , negatív dolgot pedig nem tapasztaltam.


Nem releváns.




You do not have permission to do that, You do not have permission to do that, You do not have permission to do that, You do not have permission to do that, You do not have permission to do that, You do not have permission to do that