Kochné Kelemen Anikó

Saját vállalkozást szerettem volna indítani. Ehhez kerestem saját magam lehetőségeket. Szerencsémre épp ekkor jelent meg ez a pályázati lehetőség.


Már a tájékoztató eseményen is elég érthető volt, hogy mire lehet számítani. A pontosabb, részletesebb tudást részben a kötelező tanfolyamon illetve saját utánajárás alapján szereztem meg. Épp munkába való visszatérés előtt álltam, új végzettséggel. Családi vállalkozásban már volt részem, nagyjából tudtam, hogy mire számíthatok. Csak a tőke hiányzott. Azért döntöttem a pályázat mellett, mivel vissza nem térítendő támogatásról volt szó. Illetve, mert azt hangsúlyozták, hogy bárki önállóan is el tudja készíteni a pályázatot, nem kell hozzá pályázatíró segítsege.


Biokozmetikát működtetek. Kizárólag natur, bio, demeter minősítésű termékekkel dolgozom. A hagyományos kozmetikai kezelések mellett, modern gépi kezeléseket is végzek. Illetve, mivel van természetgyógyász alapképzettségem, hollisztikus szemlélettel közelítem meg azt, hogy a bőr milyen állapotban van. E szerint adok tanácsot a kezelésre, otthon ápolásra, termékekre.


Szakmán belül szeretnék még több tudást szerezni. Szélesíteni ez által a szolgáltatások skáláját. Több vendég bevonzása, elérése, akár online felület komolyabb használatával.


Ha valóban jó elképzelés van arra, hogy sikeres vállalkozást indítson, akkor ajánlom. Jó kezdő lökés. De felhívnám a figyelmüket arra, hogy gondosan tervezzenek meg mindent. Hasraütés szerűen nem fog menni. TERVEZNI, MINDENNEK UTÁNA JÁRNI!


Igen, mindenképpen. Mivel most túl nagy változás van a világban. Új gondolkodásmód, új tervek kellenének. Akár új vállalkozás!


Valóban meg lehet csinálni különösebb külső segítség nélkül a pályázatot. Nekem legalábbis sikerült egyedül nyertes pályázatot készítenem. Ez pozitívum.

Negatívum talán az, hogy mindig késve érkeztek meg a támogatások.