Hávris Klaudia Katalin

Egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet a pályázatra, aki sikeresen bekerült a programba. Szerencsésnek mondhatom magam hiszen az utolsók között vehettem még rész 40 év felett a programban.


Több éven keresztül a turizmusban dolgoztam külföldön és a Balaton-parton, viszont éreztem, hogy ideje váltani. Már az utolsó munkahelyemen munka mellett elkezdtem a természetgyógyász képzést, majd a képzések során rájöttem, hogy ez az igazi életfeladatom, így nem volt kérdés, hogy ezzel szeretnék foglalkozni a jövőben. A pályázati támogatás csak még nagyobb lendületet és egy biztonságot nyújtott nekem abban, hogy jó úton járok és főállásban merjek belevágni a vállalkozásba.


A pályázat keretein belül 2020. januárjától Siófokon egy természetgyógyász rendelőt hoztam létre egyéni vállalkozóként. A rohanó, stresszel teli világunkban az emberek életében az egészség és annak megőrzése nagyon fontos feladat. Több évvel ezelőtt engem is egy természetgyógyász gyógyított meg, amiért örökre hálás leszek. Ez a pozitív tapasztalat indított el az úton, hogy elsajátítsam ezt a szakterületet és segítsek azokon az embereken, akik valamilyen okból kezelésekre, tanácsadásra, alternatív gyógymódokra is szorulnak akár egy orvosi kezelés mellett komplementer terápiaként. Természetgyógyászként reflexológus és fitoterapeuta végzettséget szereztem, valamint további tanfolyamokon vettem részt, melyek tanúsítvánnyal végződtek. Szolgáltatásaim között szerepel a talpreflexológiai kezelés, állapotfelmérés biorezonanciális géppel, tibeti hangtálas terápia, moxa és köpöly, Yumeiho japán méyizom masszázs és babprogram, táplálkozási és természetgyógyász szaktanácsadás. A kezelések kortól és nemtől függetlenül bárki számára igénybe vehetők előzetes konzultáció után, amikor figyelembe veszem a korábbi anamnézisek eredményét, orvosi kezeléseket. A rendelő Siófok belvárosában található, címe: 8600 Siófok, Szűcs u. 2-4. fsz. 5. Elérhetőségem: 0630/204-7151. E-mail: info@leleksarok.hu. Web: www.leleksarok.hu. FB: Hávris Klaudia természetgyógyás reflexológus, Yumeiho terapeuta


Véleményem szerint az első 2 évben egy vállalkozás életében a piacra kerülésen van a hangsúly. Az én tevékenységemben fontos egy kellemes, rendezett és tiszta helyszín, amit a pályázat keretein belül sikerült megvalósítani. Nem otthon dolgozom, hanem egy erre a célra kialakított üzlethelyiségben kezelek, ami szerintem nagyon jó benyomást kelt a páciensek körében. Az elmúlt időszakot pozitívnak könyvelem el, hiszen vannak már visszajáró pácienseim és a legfontosabb, hogy egyre többen ajánlásra jönnek hozzám. Az elégedettség és a bizalom az én szakmámban nagyon fontos. Jövőbeli terveim között szerepel egy-egy tematikus tájékoztató est tartása, ahol pl. a preventív életmódról, egészséges táplálkozásról, étrend-kiegészítőkről, terápiákról tartanék előadást ezzel is felhívva az érdeklődők figyelmét a betegségmegelőzésre és a természetes gyógymódok fontosságára. Az üzlethelyiségem alkalmas akár társ-természetgyógyász meghívására is vagy egyéb kiegészítő kezeléseknek is otthont adhatna, amik a szolgáltatásaimat kiegészítenék és erősíthetnék. Magam továbbképezve folyamatosan új kezeléseket vezetek be, amik a páciensek gyógyulását szolgálja.


Üzenetem a fiataloknak, hogy ez egy nagyon jó lehetőség és vágjanak bele! Lehet többféle oldalról megközelíteni a pályázat nyújtotta előnyöket, de a legjobb az az anyagi biztonság, amit ez a pályázat abban az időben nyújt, amikor még esetleg nincs fix, állandó bevétele egy kezdő vállalkozónak. A vállalkozás beindításakor különböző kiadások is keletkeznek, ami ebből az összegből finanszírozható, valamint eszközbeszerzésre is fordítható, ami sok esetben a vállalkozás elindításához elengedhetetlenül szükséges.


Ez nem kérdés, természetesen, igen.


Maga a teljes pályázati ügyintézés könnyen bonyolítható, egyértelmű. A pályázat során együttműködő kollégák nagyon segítőkészek voltak. Negatívum nincs.


Nem releváns




You do not have permission to do that, You do not have permission to do that, You do not have permission to do that, You do not have permission to do that, You do not have permission to do that