Világunkban Földmérői szemmel nem egyszerű jelen lenni. Staudt Péter Földmérő mérnökként úgy gondolta tesz egy nagy lépést és kilép az alkalmazotti világból helyette inkább önálló vállalkozást indít. Közel 3 évvel ez előtt az otthonának tekintett Szekszárdon lett egyéni vállalkozó, majd a tervei között szerepelt egy Kft alapítása is, ami sikerült.

Staudt Péter igazán talpraesett, nagyon becsületes, teljes mértékben megbízható, precíz személyiség. A munkához való viszonyulásai is alázatos, igazán nagy tudású szakember. Földmérő mérnökök körében hatalmas népszerűségnek örvend, amit tudásával, szakértelmével, mérnöki szemléletével, problémamegoldó képességével ért el. 

Az idáig vezető út azért nem volt könnyű, 10 év szakmai tapasztalat kellett hozzá, amit több geodéziai cégnél szerzett meg. Ide értve egy szekszárdi, egy paksi, és egy londoni céget is. Volt szerencséje az angol fővárosban is a végzettségének megfelelő munkahelyen mérnökként dolgozni. A külföldön szerzett tapasztalatok is hozzájárultak a mostani sikeres egyéni vállalkozásához. „Londonban feleségemmel éltem egy rövid ideig, majd a honvágy inkább haza hozott minket. Mindketten nagyon családcentrikusak vagyunk.” S. P.

Tanulmányait tekintve a gimnáziumi éveket a szekszárdi I. Béla Gimnáziumban töltötte, ahol a matematikaoktatás kimagasló minőségben zajlott. „Az ottani matek órák hozták meg a kedvem, hogy a későbbiekben is valami matematikával kapcsolatos irányba menjek majd tovább. A földmérés pedig azért tetszett meg, mert azt láttam, hogy sokat lehetnek a Geodéták a szabadban. Télen, nyáron, friss levegőn, esőben, hóban, szélben, kánikulában, de a természetben.” S. P.

Régi nevén az (NYME – GEO) járt Székesfehérvárra, ahol oklevelet szerzett, később a tapasztalatok begyűjtése után elvégezte a magasabb fokozatókhoz járó vizsgákat is. Így Geodéziai tervező és Ingatlanrendezi minősítéssel is rendelkező földmérő lett. Szereti a kihívásokkal teli munkákat, szereti, hogy gyakorlatilag nincs két egyforma munka, szereti, hogy folyamatosan használja a fejét, szereti, ha részt vehet a folyamatokban az elejétől a végéig.

A munka sokrétűsége miatt a fejlődés folyamatos. Mindössze másfél év alatt beszerzett saját eszközöket. GPS-t, mérőállomást és egy kábelkutatót is, hogy szélesebb körben nyújthasson mérnöki feladatokat. Amiknek irodai része is van, ezért ilyen jellegű eszközökre is szükség volt a munkavégzéshez. Minden a rendelkezésére áll, ahhoz, hogy mm pontos mérnök geodéziai feladatokat végezhessen. Feleségével, Nórival szabadidejükben sokat kirándulnak, utazgatnak, baráti összejöveteleket tartanak. Nóri a vállalkozásában is támasza, mindenben számíthat rá.

 

Elérhetőség:

web: www.stageo.hu

e-mail: info@stageo.hu